2012. április 29., vasárnap

Love DIY - "csináld magad" menyasszonyi csokor


A sok-sok gyönyörű virágcsokor után jöjjön megint egy DIY - "csináld magad" ötlet! Ahogy a képen is látszik nagyon egyszerű és csodaszép hortenzia csokrot lehet saját kezűleg is készíteni, elég kevés dolog kell hozzá, csak kitartás!! és ha megvariálod a szalag színét, akkor bármilyen színű esküvői dekorral jól mutat:

Forrás: Wedding Chicks

2012. április 28., szombat

A menyasszonyi csokor


A menyasszonyi csokrot mindig a menyasszonyi ruha stílusához és az ara termetéhez, illetve az esküvő színvilágához, tematikájához kell igazítani!

Kép forrása: Wedding Chicks

A menyasszonyi csokor lehetséges formáinak száma, majdnem végtelen :) van körcsokor (félgömb), gömb, cseppformájú, extravagáns, karon hordott, vagy akár sima mezei virágokból készített!

Mivel én nem szeretném bonyolítani, egy teljesen egyszerű, akár mezei virágokkal megtűzdelt körcsokrot fogok kérni. Ajánlottak hozzá "dobócsokrot" is, (ez nekem először ismeretlen fogalom volt, de már tudom) ami kisebb csokor és akár 3 részre szétesik, hogy ha eldobja a menyasszony, akkor akár 3 barátnő is elkaphassa, gondolom nem kell leírnom, hogy a hagyomány szerint aki elkapja, az megy férjhez legközelebb és így több az esély is :)

Akiket én tudok ajánlani a következő virágszalonok, dekoratőrök:
Mivel a körcsokrok a kedvenceim, így jöjjön ezekből összeállítás, de természetesen sok-sok képet találhattok a weben :)

Kedvenc körcsokraim a Wedding Chicks oldaláról:

Extrém csokrok bátrabbaknak

....szókirakóból:
 
...vagy akár kövekből, kitűzőkből és selyemvirágokból (ilyet tudunk is rendelni, bár kicsit borsos áron az etsy.com-ról):


Öko-menyasszonyoknak - kövirózsás esküvői csokor:

A sziklakertekből ismert, télen-nyáron hozzáférhető kövirózsának számos formában és színben elérhető. Mivel kaktuszféle ezért nagyon jól bírja a nyári nagy meleget, nem kókad le, és nem veszít alakjából. Emellett pedig környezetet is véded ezzel a megoldással, mivel nem vágott virágról van szó!

Folyt. köv...

Translate

Népszerű bejegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...